Muligheter for lån til oppussing og innredning

Muligheter for lån til oppussing og innredning

Når man kjøper bolig er det vanlig at man kanskje har lyst til å pusse opp også. Og det er mange forskjellige måter man kan velge å finansiere dette. Man kan låne mer i boligen man har kjøpt, man kan ta opp et annet lån, eller man kan spare og bruke pengene man har på konto. Det er mange muligheter. Her skal vi snakke litt mer om fordeler og ulemper ved de forskjellige mulighetene, sånn at du kan danne deg et inntrykk av hva som vil være den rette beslutningen for deg.

Det å ta opp et lån til å pusse opp og kjøpe møbler er noe mange benytter seg av, og det er mange forskjellige måter man kan få litt ekstra kapital til å få til det man har behov for. Her skal vi se på tre forskjellige muligheter når det kommer til finansiering av dette, der både fordeler og ulemper vil være fremhevet, sånn at du bedre kan ta stilling til det og kanskje komme litt nærmere det som vil være den beste beslutningen for akkurat deg og din situasjon.

Lån penger i boligen

Det å låne penger i boligen er noe mange benytter seg av, men det er bare noen tidspunkter man kan gjøre dette på, så det er ikke alltid at denne muligheten er tilgjengelig. Her er noen eksempler:

  • Hvis du har bodd i boligen en stund, kan du ofte heve lånebeløpet på boliglånet ditt og bruke dette til oppussing eller andre ting som bidrar til denne – for eksempel møbler.
  • Hvis du akkurat har kjøpt bolig er dette mest sannsynlig ikke tilgjengelig for deg enda, for man kan som oftest kun låne til bolig og ikke til ytterligere utgifter forbundet med dette.

Ta opp et lite forbrukslån

Det er mange som bruker forbrukslån til å supplere de sparepengene de har. Det å spare sammen alle pengene man trenger selv kan ta tid, og hvis man skutt har behov for å fikse noe kan det å ta opp et forbrukslån være en løsning som passer til dette, der du for eksempel kan supplere med det du allerede har spart og bare låne et mindre beløp. Her er noen ting å tenke over.

  • Dette er en fin løsning for prosjekter som haster litt og du har behov for pengene med en gang.
  • Det er ofte en høyere rente, så det er viktig å lese vilkår og betingelser nøye før du inngår denne typen lån.
  • Dette passer best som kortsiktig lån, så vær sikker på at du har mulighet til å betale det tilbake innenfor den avtalte rammen.

Spar alle pengene selv først

Å spare alle pengene selv er også en løsning. Her er noen ting å tenke over:

  • Det koster deg ikke ekstra i renter.
  • Men det kan ta lang tid å spare.
  • Passer best til prosjekter som ikke haster.
  • Du kan alltid bruke mest mulig sparepenger og supplere med et eventuelt lån for å få den beste løsningen avhengig av hva problemstillingen og tidslinjen din er.