Peistips: Bruk en askestøvsuger

Peistips: Bruk en askestøvsuger

Vi liker alle å kose oss med levende ild i peisen, og dersom du jevnlig fyrer for kos og varme vet du også at askerestene fra ildsted eller brannkammer må jevnlig fjernes.

Noen strekker seg kjapt etter sin støvsuger for dette, men det kan ikke understrekes nok hvor farlig dette er. Støvsugeren for hjemmet ditt er ikke laget for å tåle varme. Det kan smelte plastikk, asken kan ødelegge filtre, med mer. En askestøvsuger har en metallkonstruksjon og er spesielt designet for å håndtere alle varme temperaturer som kan ligge på lur i den tilsynelatende avkjølte asken. Derfor bør du tenke på å anskaffe en slik for en enklere dag med peis og kos. Samt, en mer effektiv forbrenning i peisen ved at den er ren.

Askestøvsugeren: Laget for å takle utfordringene

Askestøvsugere er designet med en termisk slange, vanligvis laget av gummibelagt stål, som er varmebestandig – en god ting hvis støvsugeren tilfeldigvis møter noen uventet varme glør. Munnstykket til en askestøvsuger også av metall og kan ta varmen fra støvsuging inn i et brannkammer og er formet for å muliggjøre grundig rengjøring av innsiden av vedovnen eller peisen. Dette er jo faktisk gjennomtenkte og spesialdesignete støvsugere for peis og liknende.

Husk på at akkurat som vanlig støv og smuss i huset har aske en tendens til å være et alvorlig allergen, så du vil ha en enhet som tåler utfordringen med å rengjøre den ordentlig. Selv om husholdningsstøvsugeren din kan ha et godt filter, er aske en annen type støv og så fin at den raskt kan overføres til motoren. Filteret til en aske- eller peisstøvsuger er designet for å håndtere og inneholde varm aske, og sikre at ingen slippes tilbake til huset. Det hjelper deg også til å gjøre en grundigere jobb, og etterlater brennkammeret ditt praktisk talt askefritt når du er ferdig. Unngå å puste inn askestøv mens du rengjør, så det er god praksis å alltid bruke en støvmaske og vernebriller.

Noen gode tips å huske på er da:

Som en tommelfingerregel bør asken din være helt avkjølt før du støvsuger. Du må aldri finne på å støvsuge varm aske selv om du bruker en askestøvsuger.

Etter rengjøring av aske, bør du alltid flytte askestøvsugeren utendørs og, så snart du kan, kaste asken på en sikker måte. En støvsuger full med aske skal ikke få bli innendørs, selv om den har et brannsikkert metallhus

Din enkle hjelper

En askestøvsuger er generelt mindre enn en husholdningsstøvsuger, kompakt å oppbevare og designet for enkel bruk når det kommer til rengjøring i og rundt brennkammeret, inkludert det lukkede rommet som inneholder askebeholdere. Slik er det lett å stue denne vekk, og askestøvsugeren blir fort en svært god hjelper i å holde hus og hytte ren og pent. For, godt inneklima er og forblir noe av det viktigste. Og, sist så hjelper det også å få en bedre og mer økonomisk forbrenning i peisen. Det er alt i alt bare positivt å gå til anskaffelse av en god askestøvsuger.