Hva kan man gjøre i sofakroken på mørke høstnetter?

Hva kan man gjøre i sofakroken på mørke høstnetter?

Nå er høsten her for fullt og dagene blir stadig kortere. Vi får kvelder hvor man helst har lyst til å holde seg inne og heller kose seg i sofakroken. Men det kan fort ende med at man blir rastløs og det lover dårlig når vinteren ikke har kommet engang. Derfor vil du i denne artikkelen få noen gode råd for hva du kan bruke denne tiden på.

4 gode aktiviteter som kan gi et oppløft i disse dagene

Om man blir værende inne og spesielt dersom man ikke får mye sollys så bør man legge opp til aktiviteter som motvirker depresjon. For når vinteren raser på og man ikke er forberedt kan det bli enda vanskeligere å komme i gang med noe nytt. Her har du 4 aktiviteter som er verdt å prøve:

1.    Yoga og meditasjon

Dette er aktiviteter som alle burde drive med og som faktisk alle kan drive med, og de går hånd i hånd. Selv om noen har negative assosiasjoner til de så betyr det ikke at det er noe galt med de. Man kan gjøre det på så utrolig mange forskjellige måter så det finnes noe for alle. Hindret ligger i at man bør være åpen for noe nytt og la seg gå utenfor komfortsonen. Med lette øvelser med pust og bevegelse kan man finne ro og få mer energi man kanskje trodde man ikke hadde mulighet til.

2.    Skap spenning med betting

Litt gambling kan skape mye spenning i en hverdag. Og man kan tippe på det meste på nett i dag. Fotball tipping er en veldig vanlig form for betting. Her kan man skape masse spenning, spesielt dersom det er lag man er engasjert i. Hvor spenningen kan tas til et helt nytt nivå. Det er også særdeles lett å komme i gang og du kan spille for små summer som ikke skaper en belastning på økonomien. For skal man først drive med slikt er det viktig at man ikke spiller for penger man ikke har råd til å tape.

3.    Fermentering og sylting

Fermentering og sylting er utgamle tekniker for konservering av mat som finnes i de fleste kulturer rundt om i verden. Vi er godt kjent med sylteagurk og surkål i vår hverdagskost, men om man lærer seg noen enkle prosesser så vil det åpne seg en helt ny verden. Du kan sylte og fermentere nesten hva som helst, så det er fantasien som setter grenser. Kimchi er en spicy surkål variant fra Korea som kan brukes til de fleste måltider. Om man har noen favoritt grønnsaker kan man prøve seg på sylting av de. Da har man et tilbehør til en hver anledning som holder lenge.

4.    Les bøker

Alle bør lese bøker. Og om du allerede leser bøker så kan det hende at du bør prøve ut noe nytt. Med ebøker har man fått tilgang til bøker fra hele verden hvor enn man er. Du kan for eksempel bruke Amazon Kindle eller du kan lese gratis med Allbok fra Deichman.